02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Opštini Borovo zadovoljni realizacijom infrastrukturnih projekata u 2017.godini

4 min read

Na sinoć održanoj sednici Opštinskog veća opštine Borovo usvojen je rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta koji sada iznosi nešto manje od 7 miliona kuna.

“Mogu reći da samim smanjenjenjem projekcije budžeta sa preko 11 miliona kuna na nepunih 7 miliona kuna možemo zaključiti da budžet nije u potpunosti išao sa svojm realizacijom. Ono što je izostalo, a čini bitnu komponentu tog budžeta jeste nerealizacija u ovoj budžetskoj godini projekta izgradnje reciklažnog dvorišta koje je ukupne vrednosti 3 miliona i 100 hiljada kuna jer je postupak javne nabavke završen pre nekoliko dana, bira se najpovoljniji ponuđač, donosi se odluka i gotovo je sigurno da će taj veliki infrastrukturni projekat biti rađen u 2018.godini. Da je bilo po planu i da je ovaj projekat rađen u 2017.godini bili bi blizu iznosa koji je projektovan kada je Opštinsko veće donosilo budžet ili njegov rebalanas negde sredinom godine. Sa izvršenjem ovogodišnjeg budžeta od govoto 7 miliona kuna ovu godinu možemo smatrati uspešnom jer je to povećanje u odnosu na 2016.godinu za nekoliko stotina hiljada kuna. To samo govori o jednoj uzlaznoj putanji budžeta Opštine Borovo u proteklih nekoliko godina i sa te strane možemo da budemo optimisti i da verujemo da će realizacija budžeta za sledeću godinu koji je projektovan u više nego dvostrukom iznosu ići dobrom dinamikom i da ćemo sve ono što nismo uspeli u ovoj, realizovati u 2018.godini”, rekao je načelnik Zoran Baćanović.

Baćanović je izrazio i zadovoljstvo realizacijom aktivnosti u 2017.godini.

“Izuzetno sam zadovoljan ovom godinom , svim onim što smo uspeli napraviti, posebno velikim infrastrukturnim projektom izgradnje sistema odvodnje u Borovu koja je gotovo dovršena. Ostao je tek jedan mali potez na državnoj cesti i nadamo se da će taj projekat u idućoj godini zaživeti. Sve ono se dešavalo u 2017. godini bilo je na nivou dosadašnjih godina uz jedan kvalietan pomak. Naime , u saradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU odnosno kroz program održivog razvoja lokalne zajednice u Opštinu Borovo je u ovoj budžetskoj godini došlo 750 hiljada kuna novčanih sredstava od kojih smo 350 hiljada dobili za modernizaciju javne rasvete u Borovu, završili modernizaciju javne rasvete na državnoj cesti D-519 i 400 hiljada kuna za asfaltiranje jošm jedne deonice “crnog puta”koju smo takođe uspešno završili prošle nedelje. To je samo dokaz da priča oko investiranja u pet slavonskih županija ima svoju težinu. Verujemo da ćemo ovakvim projektima i programima i u nadolazećoj godini uspeti zadržati bar jedan deo mladih ljudi i otvoriti im mogućnost da kroz razne programe koje smo već ugovorili i projekte koji će se realizovati u opštini Borovo, da ih zadržimo i da ostanu na našem prostoru”, zaključio je Baćanović.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.