02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj pristupio mreži Dunavskih centara za prenos tehnologija

2 min read

Potpisom Memoranduma o razumevanju sa Steinbeis 2i GmbH u Palati Srem u Vukovaru, Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj pristupio je mreži Dunavskih centara za prenos tehnologija (Danube Transfer Centre Network). Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj je osnovala Vukovarsko-sremska županija 2016. godine u cilju povezivanja privrede i nauke provođenjem projekata razvoja, istraživanja i inovacija.

Memorandum o razumevanju su s direktorom Steinbeis 2i GmbH dr Jonathanom Loefflerom potpisali župan vukovarsko-sremski Božo Galić i direktor Centra kompetencija d.o.o. Ivan Ambroš. Održan je i radni sastanak na temu saradnje na projektima razvoja, istraživanja i inovacija s nemačkom firmom Steinbeis. Na sastanku su učestvovali i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek prof.dr.sc. Drago Žagar i predstojnik Zavoda za elektrostrojarstvo, voditelj Laboratorije za električne strojeve Izv.prof.dr.sc. Željko Hederić, direktor Agencije za razvoj HRAST Ilija Cota, direktor i savetnik direktora Eko-sistema Krešimir Raguž i Mihajlo Nagy te zamenica pročelnika Upravnog odeljenja za privredu i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, koja je održala prezentacija o razvojnim potencijalima Vukovarsko-sremske županije.

„Ovo je nastavak saradnje i partnerstva sa firmom Steinbeis u cilju realizacije zajedničkih evropskih projekata koji će doprineti razvoju drvnog sektora i poljoprivrede“, izjavio je župan Galić. „Ovo je veoma značajan korak za učvrščivanje sadašnje ali i buduće naše saradnje, kao i za koordinaciju aktivnosti koje su u toku i koje se planiraju realizovati u narednom periodu“, rekao  je direktor Loeffler. Nakon radnog sastanka, organizovana je poseta firmi SAME-DEUTZ-FAHR ŽETELICE d.o.o. u Županji gde je takođe održan sastanak na temu saradnje na projektima razvoja, istraživanja i inovacija sa županjskom firmom.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.