02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Predstavljena drama “Porodica u raspadu” Gordane Pavić iz Dalja

2 min read

 

U Kulturnom i naučnom centru “Milutin Milanković” u Dalju sinoć je upriličeno premijerno javno čitanje drame “Porodica u raspadu”, autorke Gordane Pavić. Reč je o socijalnoj drami, koja govori o odnosima u jednoj porodici u kojoj je žrtva – dete.

“Došla sam na ideju da napiše ovu dramu jer je to danas vrlo česta aktuelna tema. Dvoje nemarnih roditelja ne brinu od devojčici koja ide 7.razred i naredala je jedinice u školi. O njoj jedino brinu komšinica baba Desa i deda Milorad koji joj uvek daju da nešto pojede. Na kraju priče pojavljuje se socijalni radnik koji devojčicu smešta u hraniteljsku porodicu Zarić, majku Olgu u sigurnu kuću, a oca Paju u dom za duševne bolesnike”, kaže autorka. Gordana Pavić uglavnom piše pesme, ali je napisala i nekoliko proznih dela kao što su roman Teku kapi vrline, knjiga pripovedaka Tetka Slavkina baština, komedija Jadi porodice Alimpijević i drame Suparnice, Razgovori u četiri oka , Informativni čas i Moj brat na visokom položaju.

Književno veče završeno je aforizmima. Svoje aforizme čitali su Gordana Pavić i Milenko Vasiljević Čiko dok je Dragoljub Ocić pročitao nekoliko aforizama pokojnog Milovana Ćurčića iz Dalja.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.