13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Borovo traži 5 radnika/ca za program javnih radova

2 min read

Načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović rapisao je javni poziv za Program javnog rada „Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mera zaštite od požara i bujičnih poplava”.

Ovaj program biće proveden zapošljavanjem 5 radnika ili radnica za poslove sanacije nerazvrstanih cesta, čišćenja drveća i niskog raslinja, saniranja divljih odlagališta otpada, održavanja poljskih puteva, pomoći pri izradi protivpožarnih proseka i puteva, čišćenja i održavanja rubnih pojaseva uz javne saobraćajnice i železničke pruge, održavanja čistim i uređivanja postojećih izvora vode u šumama te za ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta, čijih su vlasnici i za njihovo održavanje nadležne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave, zbog posledica bujičnih poplava.

U vremenu kada, zbog nepovoljnih vremenskih uslova poput snega, nije moguće odrađivati poslove prvobitno definisane programom javnog rada, moguće je osobe uputiti na druge društveno korisne poslove poput čišćenja snega, dostave namirnica starijima i nemoćnima i slično.

Pored opštih uslova kao što su punoletnost i hrvatsko državljanstvo uz prijavu je potrebno priložiti prijavu na javni poziv, biografiju, fotokopiju lične karte i dokaz o nezaposlenosti odnosno o dužini prijave u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Radni odnos zasniva se na određeno vreme, u trajanju od 6 meseci. Prijave se dostavljaju na adresu: Opština Borovo, Glavna br.3, s naznakom: »Prijava na javni natječaj za Program javnog rada,”, lično ili preporučenom poštanskom pošiljkom, najkasnije do 15. decembra do 15 časova. Javni poziv biće objavljen na web stranici HZZ i web stranici Opšine Borovo.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link