09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Uručene godišnje volonterske nagrade

2 min read

 

Povodom Međunarodnog dana volontera 5. decembra, vukovarski Proni centar za socijalno podučavanje organizovao je u Vukovaru dodelu godišnjih volonterskih nagrada u četiri kategorije. Za najvolonterku godine proglašena je Martina Šišić. Ovu 26-godišnju Vukovarku nominovao je vukovarski Proni centar. U Info centru za mlade Vukovar i drugim organizacijama volontira već sedam godina. 
 
Najvolonter godine je 24-godišnji Domagoj Nota, kojeg je nominovao Evropski dom Vukovar za njegov volonterski angažman u protekle dve godine. Po prvi put dodeljena je nagrada za promociju volontiranja jednakih mogućnosti, koja je pripala vukovarskoj Osnovnoj školi “Josipa Matoša” za učenike s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju. Ovu školu nominovao je takođe Proni centar Vukovar. Godišnju nagradu za promociju volonterstva zaslužio je Proni centar za socijalno podučavanje Vukovar, kojeg je nominovala Osnovna škola Mitnica. 

Prema rečima voditelja Volonterskog centra Vukovar Gorana Jelenića u elektronskoj bazi danas imaju registrovanih oko 160 volontera i preko 20 organizatora volontiranja. 
 
Inače, ovo je već treća godina zaredom kako, u saradnji i uz podršku Grada Vukovara, vukovarski Proni Centar za socijalno podučavanje kao nosilac projekta Volonterskog centra Vukovar organizuje svečano dodeljivanje volonterskih nagrada, pojedincima i organizatorima volontiranja s područja grada Vukovara. 
 
Svečanost dodele godišnjih nagrada održana je u prostoru Odeljenja za mlade “Spajalica” Gradske knjižnice Vukovar. 
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.