Sutra počinje isplata božićnica vukovarskim penzionerima

Grad Vukovar će penzionerima sa prebivalištem na području grada Vukovara čija penzija ne prelazi 2500 kuna kao i korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja isplatiti božićnice. Za korisnike narodne kuhinje Grad je obezbedio poklon pakete sa prehrambenim i higijenskim potrepštinama, vrednosti 180 kuna.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Marijana Pavličeka, pravo na božićnice ima 4 943 penzionera sa područja grada Vukovara ,a u tu svrhu je u gradskom budžetu osigurano 900 hiljada kuna. Isplata božićnica u iznosu od 100, 150, 200 i 250 kuna u zavisnosti od visine penzije, započeće sutra 6. decembra. Penzioneri koji primaju penzije iz inostranstva i korisnici koji se ne nalaze na popisu Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje, dužni su podneti zahtev.

Božićnice u iznosu od 250 kuna dobiće i 260 korisnika prava na naknadu troškova stanovanja. Isplata će početi 18.decembra, a u tu  svrhu Grad je izdvojio 65 hiljada kuna.

Sve isplate će se vršiti u poslovnicama FINA-e do 31. januara 2018. godine. Podela paketa za korisnike narodne kuhinje vršiće se u prostorijama Narodne kuhinje u Vukovaru u periodu od 18. do 22 decembra., a ukupna vrednost je 14 400 kuna.

“Na ovaj način želimo pomoći našim sugrađanima i omogućiti im što lepši Božić”, rekao je zamenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.