Željko Sabo izabran za novog predsednika vukovarskog SDP-a

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izabran je za novog predsednika vukovarskog SDP-a na unutarstranačkim izborima održanim u subotu čime se Sabo ponovno aktivno vratio u politiku nakon što je 2015. proveo sedam meseci u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja nekadašnje većnice HDZ-a u Gradskom veću Vukovara Marije Budimir. Nakon što je izašao iz zatvora Sabo nije obavljao nikakve stranačke dužnosti do subotnjih unutarstranačkih izbora u Vukovaru kada je pobedio potpredsednika vukovarskog SDP-a i sekretara vukovarsko-sremske organizacije SDP-a Darka Buljana koji mu je bio i jedini protivkandidat.

Sabo je rekao kako je njegov cilj stranci vratiti nekadašnji sjaj i poziciju u Gradskom veću Grada Vukovara. Gradska organizacija SDP-a nekada je brojala 13 većnika u vukovarskom Gradskom veću, dok ih danas imamo samo troje, rekao je Sabo, dodajući kako uživa i poverenje šefa SDP-a Davora Bernardića.

Zbog ponovnog dolaska Sabe na dužnost predsednika vukovarskog SDP-a, ostavku na sve funkcije u stranci podneo je predsednik vukovarskog Foruma mladih SDPa Dejan Gemeri poručivši kako ne može sarađivati s novoizabranim vodstvom.

“Budući da ne želim nikakvu saradnju s novim rukovodstvom ni dana nakon što je izabrano, podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije unutar SDP-a Vukovar, pa tako i na mesto predsednika Foruma mladih SDP-a Vukovar”, izvestio je Gemeri. Smatram da čovek koji je pravomoćno osuđen i kojemu su još dva sudska procesa u toku ne može biti budućnost SDP-a. Ako je on budućnost onda ja ne želim biti deo toga”, rekao je Gemeri i dodao da će ostati pasivni član stranke. Na mestu predsednika vukovarskog SDP-a Sabo je zamenio Gorana Bošnjaka koji je sada njegov zamenik.