05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Održan 6. VUFIS – Vukovarski festival igre i smeha

2 min read

 

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruženje za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizovalo  je 6. VUFIS – vukovarski festival igre i smeha.

Ove godine na festivalu, koji je održan u Hrvatskom domu u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-sremske županije, učestvovalo je preko 100 osoba s intelektualnim oštećenjem, članovi i korisnici 9 udruženja i ustanova sa područja Vukovarsko-sremske županije. Učestvovali su korisnici: Udruženja za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, udruženja „Vukovarski leptirići“ Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Zajednice Vjera i svjetlo „Lađica“ Vukovar, udruženja „Zvjezdice“ iz Gunje, udruženja „Bubamara“ Vinkovci, OŠ A.G.Matoša Vinkovci, Doma za odrasle osobe Nuštar i Centra „Mala Terezija“ Vinkovci.

Održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem su sva svoja znanja i sposobnosti imali priliku pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tokom godine, što oni to mogu i znaju. Pokazali su ono što građani ne vide svaki dan, ne poznaju ih takve, pokazali su da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi naše zajednice, ističu u “Golubici”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.