23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Donacija mandarina iz Dubrovačko-neretvanske županije

2 min read

Osmu godinu za redom Dubrovačko-neretvanska županija je povodom božićnih i novogodišnjih praznika Vukovarsko-sremskoj županiji donirala 9 tona mandarina. Mandarine je zameniku vukovarsko-sremskog župana Damiru Barni uručila zamenica dubrovačko- neretvanskog župana Žaklina Marević.

“Donacija je u sklopu humanitarne akcije “Božićni poklon Vukovarsko-sremskoj županiji od Dubrovačko-neretvanske županije” i mi smo zaista sretni što smo u mogućnosti da pomognemo. Ovo je znak pažnje, podrške i prijateljstva između naše dve županije “, rekla je Marević.

“Osim materijalnog i finansijskog karaktera , mislim da je značajnija poruka simbolike saradnje krajnjeg istoka i juga Hrvatske. To je tradicija koja traje već 8 godina i nadam se da će se i u drugim segmentima ta saradnja proširiti, i to je ono što stalno govorimo spajanje zelene i plave Hrvatske”, naglasio je Barna.

Donaciju mandarina Barna je uručio Fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udruženjima, udruženjima zdravstvene i socijalne brige, vukovarskoj bolnici, Gradskom društvu  Crvenog krsta Vukovar i braniteljskim udruženjima sa područja Vukovarsko-sremske županije.

Fra Slavko Milić ovom prilikom je istakao kako Vukovarski dekanatski Caritas danas brine o 3 hiljade onih kojima je pomoć potrebna, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. “Zaista gledamo da su to oni kojima je potrebna pomoć našeg Caritasa. Da bismo mogli ostvariti taj svoj zadatak zavisimo od mnogih donacija”, rekao  je Milić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.