23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kroz program “Zaželi” na području opštine Trpinja biće zaposleno 14 žena

2 min read

Ministarstvo rada i penzionog sistema odobrilo je Opštini Trpinja 2 miliona 71 hiljada i 844 kune kuna za provođenje projekta “Zaželi” u okviru istoimenog programa zapošljavanja žena.

“Radi se o važnom projektu za opštinu Trpinja, kroz koji će biti zaposleno 12 žena i 2 voditelja na period od 24 meseca. Cilj projekta je povezati i zadovoljiti potrebe nezaposlenih žena i osoba starije životne dobi. Žene će svakodnevno voditi brigu o osobama starije životne dobi , održavati njihov stambeni prostor, voditi brigu o higijeni , pružati pomoć u socijalnoj
integraciji i društvenim aktivnostima, pomoć oko nabavke hrane, lekova i drugih potrepština. Za sada je predviđeno da u projekat bude uključeno 72 krajnja korisnika.

Nosilac projekta je Opština Trpinja, a partneri na projektu su udruženje “Treća životna dob” iz Trpinje, Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Vukovar. Ugovor će biti potpisan 1. decembra, a očekujemo da će se projekat početi provoditi početkom 2018. godine”,rekao je načelnik Opštine Trpinja Miroslav Palić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.