05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Veliki umetnici pop muzike koje rado slušamo Sergej Ć. i Aleksandra K.

5 min read

 

U današnjoj emisiji” Zvezde pop estrade” govorimo o životu i delu dvoje umetnika iz sfere pop muzike i slušamo njihove pesme.
Najpre o Sergeju Ćetković , popularnom crnogorskom pevač pop muzike kojeg je zavolela publika i u Srbiji , Hrvatskoj , Makedoniji i šire..
Aleksandra Kovač je cenjeni filmski kompozitor, muzički producent, kantautor i pedagog. Iza sebe ima bogatu karijeru, a pored pesama na kojima je radila i na kojima stoji njeno ime, Aleksandra je pokazala da može pomoći i mladim nadama, baš kao u šou “X Factor Adria. Toliko u najavi a sada opširnije…

Sergej Ćetković rođen je u Podgorici 8. marta 1976, u četvoročlanoj porodici. Detinjstvo pamti po bezbrižnosti i kaže da mu svako podsećanje na taj period izmamljuje osmeh na lice. Od majke Dragice nasledio je talenat za muziku, dok mu je otac Slobodan, koji je sedamdesetih godina prošlog veka bio prvak Jugoslavije u automobilizmu i osvajač kupa Jadrana u kategoriji brze vožnje, preneo takmičarski duh.

Sergej izjavljuje za “Story” da je svoj prvi album nazvao po supruzi Kristini, uprkos tome što su ga menažderi savetovali da sakrije emotivni status zarad veće popularnosti.
Čuveni dobrotvor peva na koncertu čija su sredstva namenjena pomoći Dejanu Kovačeviću, rođenom bez obe ruke i jedne noge, koji je uprkos svemu završio fakultet i zaposlio se.
Dve godine nakon što im je mala Lola ulepšala život, ušavši u dom porodice Ćetković, Sergej i Kristina usvojili su četvoromesečnu devojčicu Milu.
Magazin Story proglasio je crnogorsku pop zvezdu za jednog od 25″ Naj muškaraca u 2010. godini”, u kojoj je proširio svoju porodicu usvojiviši malenu Lolu, ali i nizao poslovne uspehe, krunisane velikim solističkim koncertom u dupke punoj Areni.Markantni Crnogorac osvojio je Oskara popularnosti za pop pevača 2011- te godine.
S.Ćetković nastupa u Hrvatskoj, gde je njegovo izdanje “Dva minuta” zvanično proglašeno za najprodavaniji strani album.
Kada je čuo za tužnu sudbinu Marijane Ševo, mlade devojke kojoj je neophodna transplatacija srca, pop pevač se odlučio da celokupni prihod od prodaje DVD snimka sa koncerta u Areni donira za njeno lečenje. Međutim, kako je Marijino zdravlje bilo ugroženo, te je bilo neophodno što pre sakupiti novac za njenu operaciju, Sergej je kontaktirao Sava Centar, zakazao dobrotvorni koncert u prvom slobodnom terminu, i nastupio pod sloganom “Pomozimo Mariji da dobije novo srce”.

——-Aleksandra Kovač je cenjeni filmski kompozitor, muzički producent, kantautor i pedagog. Iza sebe ima bogatu karijeru, a pored pesama na kojima je radila i na kojima stoji njeno ime, Aleksandra je pokazala da može pomoći i mladim nadama, baš kao u šou “X Factor Adria”.Aleksandra je rođena u Beogradu 30. septembra 1972. godine. Njena majka Spomenka Kovač je poznati tekstopisac, dok je otac Kornelije pevač i kompozitor. Zato uopšte ne čudi šta je Aleksandra već sa petnaest godina počela da se bavi muzikom.

Aleksandra i Kristina su se na početku dokazivale tako što su pevale kao prateći vokali za zvezde bivše Jugoslavije, kao što su Piloti, Bajaga i mnogi drugi. U to je vreme sa mlađom sestrom osnovala muzički sastav K2 sa kojim je nastupala po mnogim klubovima Londonu, ali i izvan grada.

Bio je to veliki početak za dve sestre i njihovu inostranu karijeru jer su potpisale za kompaniju Mismanagement za koju su nastupale svetski poznate zvezde kao Rod Stewart. Kao deo velikog tima imale su priliku da sviraju kao predgrupa u Londonu za sastav “Labi Sifre”- LABI SIFR- te pevaču iz grupe “Hot Chocolate”.Kada im je istekao ugovor sa velikom kompanijom iz Londona, sestre su se vratile u Beograd i rešile da nastave sa muzičkom karijerom, pa su producirale prvi album za svoj sastav “K2”. Bile su uspešne u promovisanju svog albuma, pa su tako neko vreme držale prvo mesto top liste. Zahvaljujući tom albumu Aleksandra je postala ugledna soul pevačica.

-pesma—–DA TE VOLIM…. fanovi pišu – “OVA ZENA JE JEDINA PRAVA PEVACICA U SRBIJI KOJA JE OBRAZOVANA I PEVACICA U PRAVOM SMISLU TE RECI” …

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.