Prosvjetina zimska škola biće održana u Banja Luci uz pokroviteljstvo Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je 16. novembra u Banja Luci predsednika SKD “Prosvjeta” Sinišu Ljubojevića, koji je predsednika Dodika upoznao sa delovanjem Društva i stanjem vraćene imovine “Prosvjeti” u Zagrebu, saopšteno je iz “Prosvjete”.

Bilo je reči i o ciljevima daljnjeg razvoja Društva, najviše u smeru obrazovanja kojim se kao poseban oblik delovanja unutar “Prosvjete” bavi Centar za obrazovanje “Sava Mrkalj”.  Dogovorena je konkretna saradnja u oblasti vaninstitucionalnog obrazovanja  na način da će Republika Srpska pomoći implementaciju kontinuiranog projekta obrazovanja te biti domaćin i pokrovitelj zimske škole SKD “Prosvjeta” početkom 2018. godine u Banja Luci.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je pomoć i drugim projektima SKD “Prosvjeta” u cilju razvijanja kulturnog amaterizma i očuvanja  identiteta srpske zajednice u Hrvatskoj.

Predsednik SKD “Prosvjeta” Siniša Ljubojević izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost predsedniku Dodiku na želji i spremnosti da Republika Srpska pomogne delovanje SKD “Prosvjeta” u ostvarivanju osnovnih ciljeva, očuvanja kulturnog, nacionalnog i jezičnog identiteta Srba u Republici Hrvatskoj.