15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Mirkovci: ZVO inicirao sastanak s vinkovačkim gradonačelnikom

3 min read

 

U prostorijama Mesne zajednice Mirkovci , u četvrtak je održan radni sastanak kojem su prisustvovali predsednik i potpredsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić i Đorđe Ćurčić, članovi Mesnog odbora Mirkovci, predstavnik SPC, paroh mirkovački Nemanja Klajić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa saradnicima. Tema sastanka bila je sagledavanje stanja u predgrađu Vinkovaca te definisanje prioriteta rada na poboljšanju infrastrukturalnog uređenja Mirkovaca te jačanja društveno korisnog delovanja organizacija građana.

Sastanak je iniciralo Zajedničko veće opština zbog uočenih problema koji znatno otežavaju život srpske zajednice u predgrađu Vinkovaca. Ovo je prvi korak u poboljšanju komunikacije meštana Mirkovaca sa upravom grada kojim je prekinuto višegodišnje ignorisanje predhodne gradske vlasti. Gradonačelniku Bosančiću predstavljeni su problemi vezani za veoma loše stanje u kome se nalazi gradsko pravoslavno groblje i Parohijski dom, vidno zapušteni gradski objekati, neuređene zelene površine, ceste i pešačke staze u Mirkovcima. Tokom sastanka sagledano je i stanje u realizaciji započetih infrastrukturalnih projekata izgradnje kanalizacione mreže, postavljanje ulične rasvete i obnove Osnovne škole „Nikola Tesla“. Razgovaralo se i o radu Veća srpske nacionalne manjine Vinkovaca te finansiranju Fudbalskog kluba „Hajduk Mirko“ kome grad ne dodeljuje dovoljno sredstva za rad.

Predsednik ZVO-a Jeremić i dožupan Vukovarsko –sremske županije Ćurčić ukazali su na potrebu da se u što kraćem roku reše pitanja koja muče meštane Mirkovaca. Istakli su otvorenost u pružanju pomoći za poboljšanje saradnje Mirkovčana i gradske vlasti te u iznalaženju modela finansiranja rada društvenih organizacija i obnove objekata SPC na područja Mirkovaca. U cilju povećanja programskih aktivnosti Veća srpske nacionalne manjine Vinkovaca predsednik ZVO-a Srđan Jeremić razgovarao je tokom sastanka i sa predsednikom Veća Vladimirom Miškićem te dogovorio saradnju i pružanje pomoći u pisanju projektnih predloga kojima bi VSNM apliciralo ka gradu i županiji.

Gradonačelnik Bosančić je tokom sastanka obećao veću finansijsku pomoć FK „Hajduk Mirko“,najavio postavljanje javne rasvete na dečijem igralištu, pružanje pomoći u izgradnji parohijskog doma te intezivniji rad na poboljšanju infrastrukture u predgrađu Vinkovaca. Gradonačelnik je istako zadovoljstvo zbog održanog sastanka i ukazao na potrebu jačanja saradnje grada sa Mesnim odborom Mirkovci i predstavnicima srpske zajednice u cilju dobrobiti svih građana Vinkovaca.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link