25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Seniorke Gimnastičkog kluba Vukovar ekipno najbolje u Hrvatskoj

2 min read

Seniorke vukovarskog Gimnastičkog kluba najbolje su u Hrvatskoj. Na Višebojskom prvenstvu Hrvatske i Završnici KUP-a Hrvatske u B i C programu u ženskoj i muškoj gimnastici, održanim od 3. do 5.novembra u gimnastičkom centru Aton u Nedelišču, seniorke vukovarskog Gimnastičkog kluba osvojile su ekipno prvo mesto u C programu. Pojedinačno je najbolja bila Ivana Kiralj koja se plasirala na 3.mesto. Vukovarski gimnastički klub bio je među klubovima koji su imali veći broj takmičarki, ukupno je 21 članica nastupila na ovom, najznačajnijem takmičenju u godini.

U B programu Gimnastički klub Vukovar imao je jednu predstavnicu, Moniku Zovko, koja je u veoma jakoj konkurenciji , među 20 najboljih takmičarki iz čitave Hrvatske i uz stroge kriterijume sudija, osvojila 4.mesto, a medalja joj je pobegla za 0,016 delova boda.

U C programu vukovarski gimnastički klub nastupio je sa najvećim brojem ekipa u ženskoj gimnastici iz naše regije. Kadetkinje su se pojedinačno plasirale od 19. do 27.mesta, mlađe juniorke su ekipno bile druge, a najbolji pojedinačni plasman ostvarila je Miljana Poznanović na 7. mestu. I juniorke su ekipno bile druge, a najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji postigla je Ela Kalentić osvojivši takođe 7.mesto.

Gimnastički klub Vukovar je nakon ovog takmičenja bogatiji za dva sebra i jedno zlato ekipno te jednu bronzu pojedinačno. Rezultati su iznad očekivanih i treneri i uprava su zadovoljni nastupom svih članica kluba. Srebrne mlađe juniorke i juniorke i zlatne seniorke, 4. Monika Zovko i bronzana Ivana Kiralj ponos su svoga kluba, grada i regije, kažu u Gimnastičkom klubu Vukovar.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link