25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Živi zid: Propuštena prilika za obnovu OŠ “Nikole Andrića”

2 min read

Nakon što su 31. oktobra u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije potpisani ugovori o sufinsansiranju po programu podrške poboljšanju materijalnih uslova u osnovnim i srednjim školama te dodeljeno ukupno 42 miliona kuna za izgradnju, dogradnju, adaptaciju i opremanje 47 školskih objekata, saopštenjem za javnost oglasila se Županijska organizacija Živog zida.

Većnik u vukovarskom Gradskom veću i koordinator Živog zida za Vukovarsko-sremsku županiju Pavao Josić ističe da na popisu škola kojima su dodeljena sredstva nema Osnovne škole “Nikole Andrića” iz Vukovara, jer je niko nije prijavio na konkurs! Reč je, podsetimo, o jedinoj neobnovljenoj školi na području grada Vukovara.

Josić odgovornim za taj propust smatra čelne ljude županijskih i gradskih razvojnih agencija i ustanova. Pita se zašto Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, koji na svojim stranicama navodi da je učestvovao u opremanju škola, školskih dvorana i igrališta, ne želi učestvovati u obnovi ove vukovarske škole te zašto se na konkurs nije javila Vukovarska razvojna agencija VURA?!
 
– Pozivam gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i čelne ljude gradskih i županijskih, laskavo nazvanih “razvojnih agencija” da počnu ozbiljno i odgovorno koristiti svoja ovlaštenja i potencijale jer izgradnjom faraonskih objekata s kojima žele obeležiti svoju vladavinu, neće uspeti izbrisati iz dečjih sećanja hladne i vlažne učionice u koje su strpali nekoliko generacija dok su sebi gradili spomenike – navodi u saopštenju za javnost Pavao Josić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link