05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Super-tonik” dr Ričarda Šulca; o kancerogenim sastojcima u mesnim prerađevinama ;lečenje depresije….

5 min read

 

Tinkture su jedni od najboljih prirodnih lekova, pre svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti.Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti.Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.
Sastojci:

-Sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete)
-glavica belog luka
-glavica crvenog luka
-koren đumbira
-koren hrena
-prirodno jabukovo sirće
Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna, možete je koristiti u dozi od 10 ml tri puta dnevno.
————-
Da biste i vi znali šta da kupite, upamtite ove korisne savete doktora veterinarske medicine Miroslava Stojšića, veterinarskog inspektora u Srbiji .
“Od najvećeg značaja je da čitamo deklaracije. Prvi razlog da ne kupite kobasice, viršle i salame jeste ako na deklaraciji stoji oznaka MSM. To znači da je meso mašinski separisano, samleveno s kostima, u kojima su deponovani svi antibiotici, hormoni, teški metali i ostali otrovi koje je životinja tokom života pojela. Isto važi kada na deklaraciji pronađete emulgatore nitrite koji su obeleženi E249, E250, E251 i E252. Štetni su zato što s aminokiselinama iz mesa stvaraju kancerogeno jedinjenje nitrozamin.
Odmah vratite na policu kobasice, viršle, salamu i paštetu ako ste na deklaraciji uočili polifosfate koji se obilježavaju E451, E452 i E453, jer su genotoksični ili narodski rečeno, oštećuju nam gene. Posebno vodite računa da ne jedete nijedan proizvod koji sadrži E407, kako se obilježava karagenan. On se lijepi za zidove crijeva, stvara ranice koje poslije mogu da se pretvore u rak debelog creva”, upozorava Stojšić.
——————–
Šta je depresija , kako se prepoznaje i leči
O depresiji kao pošasti novog doba dosta se govori, jer vreba na svakom koraku. Sve je više usamljenih i otuđenih ljudi, koji na najlakši način skliznu u depresiju. Nezadovoljstvo sopstvenim životom stvara od ljudi anksiozna i depresivna bića, kojima se razne misli „motaju“ po glavi.

Ako su to samo loše misli, njihova kombinacija neminovno dovodi do depresije! O tome šta je depresija poučava nas i otac Tadej Vitovnički. Uz njegova razmišljanja o depresiji, ona deluje kao nešto što smo u stanju da sami kontrolišemo.

„Depresija je kombinacija misli. Čovek kombinuje jedno, drugo, treće i eto. Razmišlja, biće to, biće ovo, a u stvari ništa neće biti. Samo komplikuje, pokvari raspoloženje sebi, neko mu je sad kriv što je on sad neraspoložen. Naišao je neko i pokvario mu raspoloženje. Nije on, nego sam čovek.

Kako da zaustavimo misli koje ne valjaju? Bolje da pevušimo u sebi, nego da kukamo. Pevaj.Bilo šta i bilo kako . Onaj ko peva zlo ne misli, narod kaže.“Imaš dva samo dva izbora -onaj dobar sa valjanim mislima koje te vode boljem životu i zdravlju i onaj loš sa mislima koje nisu dobre i koje ćete odvesti u bolest. Biraj zdravlje. Sva snaga je u našim mislima i volji. Vidoviti, pronicljivi i mudri otac Tadej davno je poručio Kakve su ti misli , takav ti je život. Mi treba da se trudimo da imamo dobre misli i dobre želje i za prijatelje i neprijatelje -za svoje dobro,da se u nama učvrsti mir , radost, ljubav Božanska, da smo puni ljubavi,smirenosti , utehe, istinitosti,krotki i plemeniti za druge ljude. Samo to će doneti i vama i svima koji vas okružuju doneti dobar plod.

Savet je da svaku od ovih kratkih, ali britkih rečenica pročitate i slušate sa dubokim razumevanjem. Iskombinujte svoje misli tako da su one uvek „u plusu“, da su pozitivne kako bi i sama kombinacija tih misli bila pozitivna.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.