02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ozrensko-posavsko veče u Borovu

2 min read

Sinoć je u sali “Galeb” u Borovu održano 8. Ozrensko-posavsko veče, u organizaciji Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine sa sedištem u Borovu. 
 
“Na ovogodišnjem druženju ljubitelja izvornog melosa, violine i šargije, okupilo se oko tri stotine Ozrenaca i Posavljaka i njihovih gostiju iz Republike Srpske, BIH-a i Srbije” ističe predsednik Rajko Lukić. 
 
Udruženje koje danas broji blizu 300 članova osnovano je u oktobru 2009. godine. 

 “Okuplja ljude poreklom iz BIH-a, koji se 50-ih i 60-ih godina, sa ekspanzijom Kombinata Borovo doseljavaju u ove krajeve, u potrazi za poslom i boljim životom i njihove potomke. Povezuju ih običaji, tradicija, zajedničke pesme i igre, isti mentalitet i velika ljubav prema zavičaju” ističe jedan od osnivača Danko Nikolić.
 
U okviru Udruženja uspešno deluje i folklorna sekcija, koja će se danas predstaviti u Futogu, posetiocima čuvene “Futoške kupusijade”.


 
Dodaćemo i da su posetioce sinoćnje 8. Ozrensko-posavske večeri u Borovu, uz članove folklorne sekcije, zabavljali poznati izvođači izvorne muzike – Janja i Mačak i vokalni solisti s našeg područja Đuzo i Jelena.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.