04/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu otvorena izložba malih životinja, akvaristike i teraristike

2 min read

U Borovu je  otvorena  10. međužupanijska izložba malih životinja i 9. izložba akvaristike i teraristike “anFex Borovo 2017.” u organizaciji Udruženja za uzgoj i zaštitu životinja “Fenix” iz Borova . Izložbu je otvorenom proglasio Srđan Jeremić, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo i Zajedničkog veća opština.

“Ove godine smo odlučili da istovremeno održimo Izložbu malih životinja i Izložbu akvaristike i teraristike. Imamo ukupno 71 izlagača, 450 eksponata na izložbi malih životinja i 29 akvarijuma i terarijuma. Izuzetno mi je drago što smo u ovih 10 godina sve planirano manje- više i realizovali. Posebno nam je drago i važno što smo zahvaljujući jednoj sistematskoj podršci opština Borovo, Erdut i Trpinja, Zajedničkog veća opština i Ministarstva poljoprivrede, kao i radu na projektima, uspeli da stanemo na noge u smislu da danas raspolažemo svom ovom opremom koja je u našem vlasništvu. I dalje ćemo se truditi da svake godine napravimo nešto novo.”

Zbor sudija Hrvatskog saveza udruženja malih životinja ocenjivački je žiri u kategorijama peradi, golubova i kunića, a u kategoriji akvaristike i teraristike o pobedniku odluku donose predsednica nadzornog odbora Feniksa, Dijana Antunović Lazić i Neda Prodanić.

Međunarodni sudija za golubove,Damir Ćosić pohvalio je visok kvalitet i raznolikost izložbe. “Specifičnost ove izložbe je ta, što su osim golubova, peradi, kunića i ptičica ovde prisutni i zamorčići te akvaristika i teraristika. “

Izložba je u sali dečjeg vrtića “Zlatokosa” u ulici Nikole Kovačevića, otvorena do nedelje, 29. oktobra do 12 časova.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.