15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Županijska skupština odlučila o dobitnicima nagrada za životno delo, nagrada i povelja

2 min read

Na 4. Sednici Županijske skupštine usvojen  je Predlog Odluke o dodeli priznanja Vukovarsko-sremske županije u 2017. godini. Nagrada za životno delo biće dodeljena magistru nauka Zlatku Vircu za izuzetan doprinos na području nauke, kulture, prosvete, fizičke kulture i sporta, a Zvonimiru Luburiću  za izuzetan doprinos razvoju privrede i vodoprivredne delatnosti.

Nagrada Županije biće dodeljena Josipu Muškiću za doprinos na području fizičke kulture i sporta, Zvonku Korparu i Mariji Sunđi za dugogodišnje uspehe i predani rad u prosveti, Agenciji za razvoj Vukovarsko-sremske županije „Hrast“ d.o.o. Vinkovci za doprinos razvoju privrede i društveno-socijalnom razvoju županije.

Povelja Županije biće dodeljena Jurici Buljanu za izuzetna ostvarenja na području kulture, Tatjani Lovrić-Jovanović rođ. Starčević  za postignuća i doprinos razvoju sporta, Zlatku Hegedušu za ostvarenja na području očuvanja tradicionalne kulture grada Vukovara i Vukovarsko-sremske županije, DVD-u Županja povodom obeležavanja 130 godina postojanja te ostvarenja na području humanitarnog  delovanja, Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci  povodom obeležavanja 100 godina rada i izuzetna ostvarenja na području kulture, Lovačkom udruženju „Srnjak“ Vrbanja  povodom obeleežavanja 90 godina rada i ostvarenja na području očuvanja i zaštite okoliša, KUD-u „Slavonija“ Soljani povodom obeležavanja 70 godina postojanja i ostvarenja na području očuvanja kulturne baštine te Lovačkom savezu Županije vukovarsko-sremske za doprinos razvoju lovstva te očuvanja i zaštite okoliša.

U 2017. godini nagrada za životno delo utvrđuje se u iznosu od 10.000 kn, a nagrada u iznosu od 5.000 kn. Nagrade će biti dodeljene 11. novembra na Dan Vukovarsko-sremske županije, rekao je Mato Landekić, predsednik Odbora za priznanja.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.