02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Predstava “David i ja” Luke Piljagića odigrana u Borovu

2 min read

U velikoj sali Kulturnog centra u Borovu, za učenike osnovnih škola iz Borova, Bijelog Brda, Dalja i Tenje organizovana je predstava “David i ja”, prema motivima satire “Jazavac pred sudom” Petra Kočića. Reč je o monodrami koju je glumac Luka Piljagić  iz Beograda izveo više stotina puta.  Predstava je pre nekoliko godina na festivalu u Subotici osvojila nekoliko nagrada: za glavnu mušku ulogu, za scenski govor i kostim i Gran pri festivala kao najbolja predstava. 

“Ovu predstavu igram već osam godina. Najveća nagrada mi je to što publika ostaje do kraja i stvarno uživa u divnoj interakciji”, kaže Piljagić i dodaje da je za učenike čija je to lektira i školsko gradivo ova predstava otvoreni čas.

Pozorišnu predstavu za učenike osnovnih škola, koje nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, organizovao je Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru u saradnji sa Zajedničkim većem opština i opštinom Stara Pazova iz Republike Srbije. Prema rečima generalnog konzula Milana Šapića predstava će biti odigrana večeras u Boboti, sutra u Osnovnoj školi “Siniša Glavašević” i SKC-u u Vukovaru, a u subotu će biti izvedena za decu iz Pakraca , koja će posetiti ovo područje.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.