23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nikola Ostojić; novi predsednik FK “Sloga” Borovo

4 min read

Sinoć je u Borovu održana vanredna skupština Fudbalskog kluba “Sloga na kojoj su na lični zahtev razrešeni dužnosti dosadašnji članovi Uprave Srđan Jeremić i Ilija Zečević te predsednik Miloš Erić. Novi članovi Uprave su Ilija Gačić i Nikola Ostojić, koji je jednoglasno izabran za novog predsednika kluba.

– Prvenstveno želim reći da je za mene velika čast to što ću u narednom periodu obavljati dužnost predsednika Fudbalskog kluba “Sloga” iz Borova. Prioritet će biti rad s decom, selekcijama pionira i juniora, budućih prvotimaca. Želimo uključiti što više dece i mladih u Slogu – rekao je novoizabrani predsednik Slogine uprave Nikola Ostojić.

Iako je u proteklom periodu dosta uloženo u infrastrukturu, od sanacije klupskih prostorija do postavljanja reflektora na Slogin stadion i uvođenja selekcije juniora, osmim mestom seniora na tabeli Druge županijske fudbalske lige Vukovarsko-sremske županije – Fudbalskog središta Vukovar, niko nije zadovoljan.

– Definitivno to je ispod nivoa ovog kluba. Težićemo da boljom igrom u nastavku takmičenja vratimo Slogu na mesto koje zaslužuje, a to je gornji deo prvenstvene tabele – kaže Ostojić.

Od pre dve nedelje trener prvog tima je Josip Tunjić iz Borova, koji vodi i selekciju juniora. Na mestu trenera seniora zamenio je Nenada Crnobrnju, koji je podneo ostavku nakon tri uzastopna poraza.

– Niko od nas nema čarobni štapić da rezultat preokrene preko noći. Mislim da u proteklom periodu kod igrača nije bilo dovoljno entuzijazma, volje i želje za pobedom i na tome ćemo raditi ubuduće – naglasio je Tunjić. Ne smatra da je dosadašnji trener loše radio svoj posao, ali je rezultat izostao. Zanimljivo je da je Tunjić i trener futsal kluba “Bata-Borovo” čiji je predsednik takođe Nikola Ostojić. Novi predsednik Slogine uprave smatra da će se ta saradnja pozitivno odraziti na dolaske mladih fudbalera u Borovo.

Uprava Sloge je, podseća dosadašnji predsednik Miloš Erić, odlučila dati šansu mladim ljudima, da svojim radom i idejama unaprede rad kluba, osnovanog davne 1926. godine.

“Novoizabrani predsednik imaće punu podršku nas članova Uprave. Zadovoljan sam učinjenim u protekle četiri godine. Značajno smo poboljšali uslove rada. Naš osnovni cilj bio je da okupimo decu i oformimo novu juniorsku selekciju. To je karika koja je nedostajala i udaljavala našu decu od kluba i mi smo u tome uspeli. Naši juniori trenutno zauzimaju prvo mesto u svom rangu takmičenja, što je dobar pokazatelj da možemo zajedno da formiramo jaču i stabilniju Slogu. Nadam se da će novi predsednik zajedno s upravom, novim trernerom i igračima koji će doći u Slogu, napraviti rezultat kakav svi očekujemo – poručio je Erić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.