13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Informativka o fitnesu vukovarskog PRONI centra

2 min read

PRONI Centar za socijalno podučavanje u sklopu projekta Info centara za mlade Vukovar organizovao je u Gradskoj biblioteci Vukovar- odeljenju za mlade “Spajalica”,  informativku pod nazivom “Fitness u doba Kremenka”.

“Info centar za mlade Vukovar godišnje organizuje četiri radionice čije se teme temelje na programskim područjima Programa za mlade Grada Vukovara. Smatrali smo da je ovaj prelazni period leto-jesen odličan za pokrenuti ljude da razmišljaju o svom zdravlju kroz fitnes i zdravu ishranu. Učesnici današnje radionice su petnaest mladih osoba između 15 i 30 godina koji su izrazili želju da nauče nešto novo. “, kaže Sandra Milojević iz PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Radionicu je proveo licencirani FLOW-tim iz Slavonskog Broda, vlasnici fitness centra te stručnjaci u tom području Dražen Marinčić, Martina Jelinić i Mihaela Ćosić.

“Osnova našeg života je disanje te od toga treba krenuti, a kroz radionicu još govorimo i o pokretu kao osnovnoj bazi fitnessa te o zdravim međuobrocima koji su ,u ovo vreme kada živimo brzo i imamo malo vremena za sebe, veoma važni” , kaže Mihaela Ćosić iz FLOW-tima.

“Uticaj fitnessa, ali i svake fizičke aktivnosti na naš organizam je ogroman. Osim razvoja motoričkih sposobnosti, smanjivanja potkožnog masnog tkiva, dobijanja mišića i snage te uopšte boljeg osećaja, posebno bih naglasio uticaj na mentalno zdravlje. Ono što se događa u čoveku dok trenira je otpuštanje stresa kojeg danas svi puno imamo i stvaranje osećaja mira ” , pojasnio je Dražen Marinčić, jedan od predavača i trenera.

Radionica je finansirana sredstvima Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu politiku te Grada Vukovara.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link