17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zasedalo Gradsko veće Vukovara

4 min read

Na aktuelnom satu gradonačelnika koji je prethodio trećoj sednici gradskog veća Grada Vukovara većina pitanja koja su većnici uputili gradonačelniku odnosila su se na ukidanje sufinansiranja prevoza studenata sa područja grada Vukovara koji studiraju u Osijeku. Penava je i ovom prilikom ponovio stav gradske vlasti da je odluka konačna i da grad mora provesti restrikcije zbog najavljenog smanjenja sredstava koja će Grad ubuduće dobijati od države.

Većnica iz redova SDP-a Biljana Gaća postavila je pitanje kupovine hotela Dunav od strane grada Vukovara što je bila i jedna od tačaka današnjeg dnevnog reda. Hotel Dunav je u vlasništvu firme EURCO koja nema nameru da obnavlja ovaj objekat, a Penava je pojasnio nameru gradske vlasti da ga otkupi. “Grad Vukovar je uvrstio hotel Dunav u svoj Intervencijski program, preko Evropskih fondova planiramo da ga kupimo. U prvo vreme taj hotel ne bi bio komercijalne naravi kao hotel nego bi bio kongresni centar sa smeštajnim objektima, a služio bi za društveno-obrazovne namene jer je to prihvatljivo za EU projekte. Po isteku petogodišnjeg projekta vreme će pokazati koja je njegova funkcija “, rekao je Penava.

Većnicu Vesnu Vujić iz SDSS-a zanimao je razlog zbog kog gradska vlast želi da gradi Ekonomsku školu u Vukovaru umesto da obnovi osnovnu školu Nikole Andrića koja je u znatno lošijem stanju. Stav gradonačelnika je da bi srednje škole trebale biti u blizini centra grada kako bi deca lakše došla do njih, ali i da bi grad na taj način oživeo. Ova škola se, kako kaže, nalazi i imeđu dve najveće saobraćajnice pa je ugrožena sigurnost učenika. Penava je najavio i kako će podneti predlog da se i strukovna škola prebaci u istu zgradu. Iako nije osnivač, Grad će dati svoj doprinos obnovi škole Nikola Andrić, to bi učinio i ranije da nije imao obećanje sada već bivšeg ministra Pave Barišića da će ova vukovarska škola biti obnovljena, rekao je Penava.  Većnica Vesna Vujić smatra da pravi odgovor nije dobila te da će i ubuduće insistirati na temi obnove škole Nikole Andrića  jer je iznalaženje rešenja za obnovu te škole od velike važnosti.

Na sednici Gradskog veća Vukovara, većnici su jednoglasno prihvatili izveštaja o stanju prostora u gradu te izveštaja o realizaciji planova i programa rada kao i nove planove i programe rada u dečjim vrtićima Vukovar 1 i Vukovar 2. Većinom glasova usvojeni su izveštaji o poslovanju gradskih firmi Komunalca, Tehnostana, Vodovoda, Hrvatskoga radija Vukovar, Vukovarske privredne zone i Vukovarske razvojne agencije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.