23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pomoć AP Vojvodine sportskim klubovima, školama, vrtićima i bibliotekama na području Zajedničkog veća opština

3 min read

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić i njegov zamenik Đorđe Ćurčić, vukovarsko-sremski dožupan iz redova srpske zajednice, boravili su juče u Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine u Novom Sadu gde su razgovarali sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom. Prema Jeremićevim rečima razgovarali su o mogućnostima saradnje i pomoći ovdašnjim sportskim klubovima.

“Gospodin Batez će početkom sledećeg meseca posetiti Zajedničko veće opština gde će biti organizovan susret sa predstavnicima ovdašnjih sportskih klubova i tom prilikom će svi klubovi dobiti poklone u vidu sportske opreme. Dogovoreno je da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu početi intenzivnije i više pomagati rad ovdašnjih sportskih klubova kako kroz doniranje opreme tako i kroz organizovanje kampova u koje će se uključiti i deca sa područja delovanja ZVO-a te druge oblike međusobne saradnje “, rekao je Jeremić i dodao da je u znak prijateljstva i iskrene volje za saradnjom pokrajinski sekretar za sport i omladinu poklonio 10 košarkaških lopti za decu koja pohađaju školu košarke na našem području.

Predstavnici Zajedničkog veća opština imali su sastanak i u Gradskoj biblioteci Novog Sada sa direktorom te ustanove Draganom Kojićem.

“Tema razgovora bila je pomoć Gradske biblioteke Novi Sad u knjigama za naše vrtiće i škole. U tom smislu dogovoreno je da će do kraja godine sve naše osnovne škole i vrtići u kojima se program obrazovanja i vaspitanja odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu dobiti donaciju knjiga za predškolski i školski uzrast , pre svega lektire, ali i druge knjige”, rekao je Jeremić i dodao da će saradnja biti nastavljena.

“Zaključeno je da ćemo biti snabdevani novim izdanjima knjiga ne samo za vrtiće i škole nego i za sve biblioteke koje poseduju naše institucije. Juče smo dobili primili prvu količinu kniga koju ćemo proslediti biblioteci Veća srpske nacionalne manjine opštine Stari Jankovci, a ovoj donaciji pridružiće se i Zajedničko veće opština koje će donirati knjige namenjene deci od 1. do 4.razreda osnovne škole u Sremskim Lazama”, najavio je predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.