22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Hiljadu posetilaca na Festivalu harmonike u Borovu

2 min read

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Borovo, pred oko hiljadu posetilaca, sinoć je održan 5. Međunarodni festival harmonike – Prva harmonika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, u organizaciji Udruženja čuvari srpskog identiteta.

U konkurenciji 20 takmičara iz Hrvatske, BIH-a, Srbije, Rumunije i Mađarske, koji su se takmičili u pet starosnih kategorija, prvo mesto u konkurenciji seniora osvojio je 19-godišnji student Milan Milićević iz Beograda.

U konkurenciji starijih juniora najbolji je bio Aleksandar Crvenković iz Sombora, a u kategoriji mlađih juniora Ishar Krupić iz Sanskog Mosta. U konkurenciji pionira pobedio je Uroš Veselinović iz Mirkovaca, dok je u kategoriji petlića pobednik Nemanja Jovanović iz Beograda.

Takmičare je ocenjivao tročlani stručni žiri, na čelu s Branimirom Đokićem, šefom Narodnog ansambla Radio-Televizije Srbije, koji je i pratio sve izvođače. Pored Đokića, članovi stručnog žirija bili su i Mića Janković, šef Narodnog orkestra RTV-a i Nada Stanić, profesorka harmonike iz Novog Sada.

I ovogodišnja manifestacija imala je bogat revijalni program, u kojem su učestvovali Etno grupa “Đurđevak “iz Bobote, Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, vokalni solisti Jasna Blitva iz Borova i Zdravko Petković iz Beograda. orkestar harmonika iz Mađarske i poznati estradni umetnici Snežana Babić – Sneki i Milan Topalović – Topalko.

Program su vodili popularni Živorad Nikolić – Žika Šarenica s RTS-a i Nataša Ilić-Jovanović s Radio-Televizije Vojvodine.

 

Održavanje manifestacije finansijski su podržali Savet za nacionalne manjine Republike Hrvatske čija je članica, saborska zastupnica Dragana Jeckov, i zvanično proglasila festival otvorenim, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.