23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Razgovori u Vladi Vojvodine o položaju Srba u Hrvatskoj

2 min read

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i predsednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović juče su u Novom Sadu razgovarali s Igorom Mirovićem, predsednikom Pokrajinske vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i Boškom Vučurevićem, direktorom Privredne komore Vojvodine.

Na sastanku koji je održan u Pokrajinskoj vladi Vojvodine, a kojem je prisustvovao i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić, istaknuta je potreba da se nastavi s pružanjem pomoći i podrške srpskoj zajednici u Hrvatskoj kroz programe obrazovanja, kulture, informisanja, privrede i obnove crkvene baštine, prenosi portal Novosti.

Za 2018. godinu dogovoren je i nastavak humanitarne i razvojne pomoći koju Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine pruža u povratničkim sredinama. Pupovac je Miroviću izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji koja doprinosi ukupnom unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske u aktuelnim regionalnim i političkim prilikama.

Pupovca, Porfirija i Stanimirovića su u prostorijama Privredne komore Vojvodine, osim Vučurevića, dočekali i privrednici poreklom iz Hrvatske. Tom prilikom je dogovoreno da će Srpska pravoslavna crkva, Srpsko narodno veće, Zajedničko veće opština i Komora potpisati memorandum o realizaciji kulturnih programa i pomoći na polju obrazovanja, pre svega u oblasti stipendiranja učenika i studenata.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.