U Negoslavcima je danas održana Dečja olimpijada, u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije.

Održava se već šestu godinu, odnosno po drugi put kao projekat Veća podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, saznajemo od predsednika Veća Svetislava Mikerevića.

– Cilj projekta je promocija fizičke kulture i zdravog načina života u najranijem životnom dobu, u sklopu predškolskog vaspitanja na maternjem jeziku – ističe Mikerević.

Ovogodišnja Dečja olimpijada održana je na igralištu Fudbalskog kluba Negoslavci, a okupila je preko 150 mališana, njihovih vaspitača i roditelja s područja Grada Vukovara i opština Borovo, Trpinja, Negoslavci i Markušica, iz vrtića i vrtićkih grupa u kojima se vaspitno-obrazovni rad odvija na srpskom jeziku i pismu. Takmičili su se u četiri discipline: trčanju na 50 metara i štafetnom trčanju 4X25 metara, skoku u dalj i kolektivnoj igri “graničar”. Među malim olimpijcima bilo je i 35 predškolaca iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” u Borovu, koji su pokazali borbenost i takmičarski duh.

Svim učesnicima čestitala je direktorica ove ustanove Radmila Latas.

– Atmosfera je bila odlična, a deca fantastična i svima čestitam na učešću. Zahvaljujem se domaćinima, OŠ Negoslavci na organizaciji. Čestitam i predškolcima našeg vrtića na osvojenim diplomama – rekla je Latas.

Više u emisiji “Pozitiva” koja je na programu Radio Borova sutra, 13. oktobra od 14,10.