02/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarske gimnastičarke uspešno nastavile takmičarsku sezonu

3 min read

Nakon letnjih priprema vukovarske gimnastičarke nastavljaju drugi deo takmičarske sezone u KUP-u Hrvatske i KUP-u Slavonije i Baranje. U Požegi je 7. oktobra održano 3. kolo B programa i 4. kolo C programa u ženskoj sportskoj gimnastici, a u muškoj sportskoj gimnastici 4. kolo B, C i D programa.  U ženskoj sportskoj gimnastici bilo je 160 takmičarki.

Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.  Mlađa kadetkinja Monika Zovko je u B programu osvojila zlato. U C programu su se vukovarske gimnastičarke takmičile ekipno i pojedinačno. Seniorke i juniorke su ekipno osvojile takođe zlato, mlađe kadetkinje su zauzele drugo, a kadetkinje 3.mesto.

Pojedinačno su najbolje rezultate, svaka u svojoj kategoriji, ostvarile: Ana Kuzmanović, Ela Kalentić i Ivana Kiralj zauzevši drugo mesto i Nikolina Velikić koja je osvojila 4.mesto.

Evo svih rezultata – Kadetkinje: ekipno 3. mesto,   Pojedinačno: 2. Ana Kuzmanović, 10. Nika Budim, 12. Ela Andrašević, 15.Vita Panza, 17. Lana Skokić.  Mlađe juniorke: ekipno 2. mesto,   Pojedinačno: 4. Nikolina Velikić, , 5. Maja Kell, 9. Lana Aleksić, 10. Miljana Poznanović, 14. Marina Stevanović i 16. Valentina Mrkonja. Juniorke: ekipno 1.mesto, Pojedinačno: 2. Ella Kalentić, 3. Ela Vojtkiv, 10. Iva Čikanović, 11. Lucija Radoš, 15. Ema Rendulić, 17. Petra Petričević, i  22. Ivana Crnjac. Seniorke:ekipno 1.mesto,  Pojedinačno: 2. Ivana Kiralj,  6. Vanja Kiralj, 9. Tea  Stojšić, 11. Kristina Gužvić i 12. Tena Ivanković.

“Bila je izuzetno jaka konkurencija, jer je svima ovo poslednja prilika da izbore nastup na završnici KUP-a Hrvatske, koju svi gimnastičari nazivaju državnim prvenstvom.  Teško je izboriti nastup na navedenom takmičenju, jer iz naše regije iz svake kategorije može nastupiti  samo jedna ekipa i četiri pojedinke. Vukovarske gimnastičarke su ozbiljno pristupile ovom takmičenju i potrudile se da ostvare dobre rezultate. Tokom leta radilo se dosta na kondicionoj pripremi i snazi, a početkom školske godine vratile su se na sprave, pojačavale su se vežbe i poboljšavalo izvođenje usvojenih elemenata”, kaže trenerica GK Vukovar Bosiljka Stojšić.

Nakon ovog takmičenja vukovarske gimnastičarke su povećale  broj osvojenih medalja za dva zlata, jedno  srebro  i jednu bronzu u ekipnoj konkurenciji i jedno zlato,  tri srebra i jednu bronzu u pojedinačnoj konkurenciji.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.