18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Završni program KDM “Brankovi dani u Vukovaru”

3 min read

Kulturna i duhovna manifestacija “Brankovi dani u Vukovaru” posvećena srpskom pesniku Branku Radičeviću zatvorena je juče svečanošću koja je održana pred punom salom u rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru .

Vukašin Cvetojević, starešina hrama Prepodobne Mati Paraskeve na Dobroj vodi i organizator ove manifestacije rekao je kako je zadovoljan ovogodišnjim programskim sadržajima i posećenošću.

“To je znak da ova manifestacija treba da se nastavi i treba da živi, a na nama je da i dalje radimo na njoj. Svake godine se trudimo da u programu bude nešto novo i da se ne ponavljamo. I ove godine smo proveli literarni konkurs Ružica Radičević koji je tradicionalno deo ove manifestacije. Pristiglo je dosta radova i komisija je imala težak posao da izabere najbolje. Dodeljeno je devet nagrada u tri kategorije.”

Dobitnici nagrada su Andrea Narančić za pesmu “Dobro se dobrim vraća”, Flavio Lucio Gaio Zingoni za sastav na temu “Učinio sam dobro delo”, Sara Paunović za sastav na temu “Jesen u mom gradu” , Maja Turajlić za pesmu “Teci teci Dunave”, Aleksandra Makević za pesmu “Divno je biti dete”, Sara Atlagić za pesmu “Pesnikova ljubav”, Nikolina Grudić za pesmu “Ljubav”, Stefani Danilovac za pesmu “Ponoć” i Saša Tanasić za sastav na temu “Moja otadžbina”.

Na završnoj svečanosti nastupilo je Vukovarsko srpsko pevačko društvo “Javor”, recitatori Uroš Antić i Saša Tanasić te hor odraslih Društva srpsko-grčkog prijateljstva “Irida” iz Sremske Mitrovice. Aleksandra Garunović, predsednica društva i voditeljka hora, kaže kako u društvu neguju duhovnu, izvornu i grčku muziku a učešće na ovoj manifestaciji im je velika čast i zadovoljstvo.

Manifestaciju “Brankovi dani u Vukovaru” osmislio je i pokrenuo protojerej stavrofor Jovan Radivojević, a nakon njegove smrti nastavio  jerej Vukašin Cvetojević.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.