23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Borovo: Konkurs za dodelu stipendije

2 min read

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović danas je ponovo objavio javni konkurs za dodelu stipendije.

Javni konkurs objavljuje se radi dodele bespovratne stipendije studentima, za koje se sredstva obezbeđuju u budžetu opštine Borovo.

Stipendija se dodeljuje u iznosu od 650 kuna mesečno i to od 1. oktobra ove godine za 3 (tri) studenta koji fakultetsko obrazovanje – diplomski studij, odnosno stručni dodiplomski studij (ukoliko ne bude kandidata fakultetskog-diplomskog studija) stiču redovnim školovanjem.

Prijavu na javni konkurs mogu podneti svi studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem prijavljenim na području Opštine Borovo, studenti koji se redovno školuju na završne dve godine fakulteta-diplomski studij (III i IV , IV i V ili V i VI) ili završna (III godina) stručnog – dodiplomskog studija. Među uslovima za dodelu stipendija je i uspešnost u prethodnim godinama školovanja, odnosno prosek ocena te socijalno-materijalni status.

Prijave kandidata s pripadajućim prilozima podnose se u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa na internet stranici Opštine Borovo, na Radio Borovu i oglasnim tablama opštine na propisanom obrascu, koji se može preuzeti na stranici www.opcina-borovo.hr.

Prijave se dostavljaju na adresu: Općina Borovo, 32227 ul. Glavna br. 3, u zatvorenoj koverti s naznakom „PRIJAVA NA JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJE“.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.