21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Projektom “U čem je problem?” do obrazovanja, zapošljavanja i aktivnijeg učešća u društvu

2 min read

U okviru projekta “U čem je problem?” koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak na području tri županije sa najvećom stopom nezaposlenih mladih osoba u Hrvatskoj – Sisačko- moslovačkoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-sremskoj županiji, danas je u prostorijama HZZ-a u Vukovaru održan 2. međužupanijski sastanak.

Voditeljka projekta Štefica Tominović, koja je i voditeljka odeljenja za provođenje projekata u HZZ-u Područnom uredu Sisak, rekla je kako je projekat nastao iz potrebe veće uključenosti mladih u društvo i razvoj politika za mlade koje se direktno tiču njih. “Ove tri županije se već dugi niz godina bore sa visokom nezaposlenošću mladih te smo hteli da kroz direktan rad mladih i donositelja odluka zaključimo koji su to prioriteti kojima bi se mi trebali baviti u budućnosti.”, rekla je Tominović.

“Na današnjem sastanku predstavićemo dosadašnji rad na projektu , razmeniti iskustva i razgovarati o definisanim problemima i mogućnostima utvrđivanja mera koje bi se ugradile u politike za mlade. Radna grupa Vukovarsko-sremske županije je definisala tri najvažnija prioriteta koja se tiču mladih osoba i njihovog života, a to su: obrazovanje, zapošljavanje i
aktivno učešće u društvu. “, rekla je predstojnica Područnog ureda HZZ-a u Vukovaru Jasna Kolar.

Projekat je finansiran sredstvima Evropske Unije kroz program Erasmus +, a njegova vrednost je 10 220 eura.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.