22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Evropski dom Vukovar: Akcijom do zajedništva!

2 min read

Evropski dom Vukovar je u utorak, 3.oktobra proveo zajedničku građansku akciju “Akcijom do zajedništva!” na novoizgrađenom šetalištu uz Dunav u Vukovaru kojom su hortikulturno uređene tri žardinjere. Sredstva za akciju osigurana su kroz konkurs Fondacije Slagalica “Naš doprinos zajednici”. Akciju su podržali Grad Vukovar, gradsko preduzeće Komunalac d.o.o. Vukovar, udruženje PRONI/Infocentar za mlade Vukovar i udruženje Lions Club Vukovar.

U akciji su učestvovali Dečji vrtić Vukovar I i Dečji vrtić Vukovar II, OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar i OŠ Nikole Andrića Vukovar, Gimnazija Vukovar, Strukovna škola Vukovar, Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar, UZOSIO Golubica, zainteresovani građani i volonteri Europskog doma Vukovar i PRONI/Infocentra za mlade Vukovar.

Deca iz dečjih vrtića su kredom u boji crtala po šetalištu, a učenici osnovnih i srednjih škola vođeni savetima i stručnom pomoći radnika Komunalca sadili su ukrasno grmlje i trajnice u žardinjerama.

Cela akcija bila je dodatno obogaćena dečjim cvetnim krunama i crtežima prethodno pripremljenim na satima likovne kulture koji su izloženi za razgledanje svim zainteresovanima.

Uz organizatore akciji su prisustvovale Ana Živanović,pročelnica Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Grada Vukovara i Dijana Živaković, stručna saradnica za ugovaranje i dodelu finansijskih potpora Fondacije Slagalica iz Osijeka.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.