22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Likovnom radionicom borovski vrtić obeležio Dečju nedelju

2 min read

U sklopu obeležavanja Dečije nedelje, u Dečijam vrtiću “Zlatokosa” u Borovu je  3. i 4. oktobra održana 17. Dečija likovna radionica.

“U našem vrtiću poslednjih 17 godina Dečiju nedelju obeležavamo upravo na ovaj način, stvaranjem umetničkih dela i uživanjem u radu sa umetnicima i roditeljima. Likovno izražavanje je nešto što deca izuzetno vole i jako se dobro izražavaju na taj način. Deca svakodnevno provode puno vremena slikajući, crtajući i modelirajući a u okviru Dečije nedelje proširimo te
svakidašnje aktivnosti i ugostimo roditelje i umetnike iz naše okoline i na taj način zajednički nastaju umetnička dela. Zidovi našeg vrtića su galerija u kojoj su izloženi svi ti radovi”, rekla je direktorica vrtića Radmila Latas.

S decom su se tokom dva dana, pored roditelja,  družili umetnici iz Borova Ljubica Mirosavljević, Ljiljana Ajduković i Mićun Nenezić te Ranka Mirković iz Osijeka i Mira Trepić iz Markušice.

Deca su slikala jesenje, ali i druge motive, temperama i akrilom na platnu te izrađivala razne figurice od gline, kukuruzovine i lišća. Na taj način, uz pomoć vaspitača, roditelja i gostiju nastala su prava mala umetnička dela.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.