21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Udruženje žena Vukovar obeležilo Međunarodni dan starijih osoba

3 min read

Uličnom akcijom besplatnog merenja nivoa šećera u krvi, Udruženje žena Vukovar obeležilo je Međunarodni dan starijih osoba 1. oktobar. Ova aktivnost održana je tokom današnjeg prepodneva, u Perivoju Miše Barne, u parku u Borovu naselju. Deo je projekta “Osnaživanjem do bolje integracije”, ističe Tatjana Zuber iz vukovarskog Udruženja žena.
 
“Projekat finansira Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku, a provodimo ga u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar. Za sve koji su nas posetili pripremile smo i mali znak pažnje – sapunčić i penušavu kupku, koje su izrađivale naše članice na radionici prirodne kozmetike. U posetu su nam došla i deca iz Dečjeg vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 iz Borova naselja, koja su za ovu priliku pripremila prigodan program – pesmice i čestitke povodom Međunarodnog dana starijih osoba” rekla je u izjavi za Radio Borovo Tatjana Zuber. 
 
Da stariji žitelji Borova naselja vode računa o zdravlju, potvrdio je i odaziv na današnju akciju. U sat i po vremena akcije odazvalo se 47 starijih osoba, saznajemo od Nade Bačvan, voditeljke Kluba treće dobi, koji deluje pri Udruženju žena Vukovar.
 
Većina njih imala je normalne vrednosti nivoa šećera u krvi. 
 
“Nekoliko njih je imalo povećane vrednosti, ali to su dijabetičari, koji se pridržavaju propisane terapije. Inače, Klub osoba treće dobi ima 74 člana, a aktivnosti se odvijaju svakodnevno, od informatičkih i kreativnih radionica do raznih vežbi i pevanja. Svake srede od 8,30 do 9,30 korisnicima besplatno merimo nivo šećera u krvi i pritisak. Pozivamo sve zainteresovane za besplatne aktivnosti i druženje da nam se pridruže” kaže Nada Bačvan.
 
Udruženje žena Vukovar provodi i projekat “Seniori Vukovara” koji je takođe usmeren na osobe treće dobi i jačanje međugeneracijske solidarnosti.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.