18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zbog prisutnosti akrilamida povučen keks Biskids 6+ s okusom jabuke

2 min read

Zbog prisutnosti opasnog akrilamida povučeni su keksi s okusom jabuke koja su namenjena za decu, izvestili su iz Hrvatske agencije za hranu i Ministarstva poljoprivrede.

Naime, reč je o keksima po nazivom Biskids 6+ s okusom jabuke, pod LOT brojem 171401 s rokom trajanja 3.4.2018. i LOT broja 171905 sa rokom trajanja 12.05.2018.

“Distributer je holandska firma Udea, a na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja subjekt u poslovanju s hranom  BIOVEGA d.o.o. iz Zagreba, putem vlastitih maloprodajnih bio&bio trgovina”, izvjestila je Hrvatska agencija za hranu.

Akrilamid je sastojak poznat u proizvodnji plastike, papira i lepila, a primeri trovanja izloženim visokim koncentracijama pokazali su kako deluje štetno na nervni sistem. Akrilamid se može nalazit i u hrani, a najviše u onoj poput kave, krompirića, čipsa, keksa i krekera.

Kupce se moli da provere jesu li kupili navedeni LOT keksa za decu s okusom jabuke 150 g Belkorn Biscuits  te da proizvod vrate u najbližu bio&bio trgovinu, gde će im biti osiguran povrat novaca ili zamenski proizvod, izvestili su iz Biovege.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.