23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu d.d. potpisan ugovor o proizvodnji zimske obuće za policiju

3 min read

U fabrici Borovo danas je svečano potpisan Ugovor o nabavci obuće između Ministarstva unutrašnjih poslova i firmi Borovo d.d. i Jelen Proffesional d.o.o. iz Čakovca. Sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, nova predsednica Uprave Borova d.d. Gordana Odor i direktor firme Jelen Proffesional iz Čakovca Darko Pintarić. Ugovorom vrednim 8 miliona i 600 hiljada kuna, Ministarstvo unutrašnjih poslova je osiguralo 9 hiljada pari zimskih čizama za sve rodove policije te 1.500 pari gležnjača za potrebe interventne policije. Ministar Božinović je izrazio zadovoljstvo ovom saradnjom te najavio mogućnost sklapanja okvirnog sporazuma na duži period.

“Ono što je možda važnije za budućnost, za planiranje saradnje i planiranje proizvodnje je i mogućnost sklapanja okvirnih sporazuma gde bismo u jednom dužem periodu, oko dve godine, videli kolike su potrebe i kako stalno unapređivati kvalitet jer samo zadovoljan policajac je onaj koji daje krajnji sud o proizvodu, a kao što je poznato radi se o opremi koja je potrošna, koja će uvek trebati. Dakle, potrebno je jedno sistematsko planiranje i ulaganje u sve bolji kvalitet proizvoda. Ukoliko dođemo u fazu sklapanja okvirnog sporazuma to bi na nivou dve godine bilo skoro 30 miiona kuna što mislim da je vrlo važno za opstanak i razvoj ove proizvodnje u Hrvatskoj”, rekao je ministar Božinović.

Predsednica Uprave Borova Gordana Odor istakla je da proizvodnja namenske obuće može biti jedan generator razvoja i napretka Borova d.d. . Izrazila je zadovoljstvo što Borovo može ponuditi kvalitetnu obuću.

“Izrađena je od najkvalitenijih materijala koji se mogu ugraditi u tu obuću, ali se u sledećem koraku, u dogovoru s MUP-om planiramo baviti dodatnim razvojem te obuće na obostrano zadovoljstvo. Borovo stratški radi i deo modne obuće i deo namenske obuće. Od modne obuće Borovo neće odustati, ali smatramo da će razvoj namenske obuće predstavljati generator razvoja i napretka Borova”, kazala je Odor.

Zadovoljstvo je izrazio i direktor firme Jelen Proffesional d.o.o.Darko Pintarić koji je istakao da će potpisani ugovor unaprediti poslovanje njegove firme i popuniti proizvodne kapacitete.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.