18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poseta predstavnika ZVO ministarstvima

2 min read

Delegacija ZVO, predvođena predsednikom ove institucije Srđanom Jeremićem, boravila je 25. septembra u Zagrebu. U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU održan je sastanak s ministarkom Gabrijelom Žalac i državnom sekretarkom Spomenkom Đurić.

– Razgovarali smo o modalitetima saradnje između ZVO i Ministarstva. Tom prilikom dogovorena je poseta ministarke Žalac Zajedničkom veću opština početkom oktobra, kada ćemo upriličiti sastanak s načelnicima opština i upoznati ih s mogućnostima apliciranja projekata prema ovom ministarstvu i finansiranja izrade projektne dokumentacije kroz projekat “Slavonija” – rekao je Jeremić.

Delegacija ZVO potom je posetila i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, gde je održan sastanak s državnim sekretarom Miletom Horvatom.

– Dogovoren je sastanak u Zajedničkom veću opština, kako bi predstavnike naših opština upoznali sa svim mogućnostima koje pruža ovo Ministarstvo i Fond za energetsku efikasnost i zaštitu okoliša, vezano za pripremu projektne dokumentacije, kako bi pravovremeno aplicirali, povukli sredstva i unapredili uslove života na ovom području – navodi Jeremić.

U sastavu delegacije ZVO koja je posetila Zagreb bili su i zamenici vukovarsko-sremskog i osječko-baranjskog župana iz reda srpske manjine – Đorđe Ćurčić i Radomir Čvarković, koji su po funkciji i potpredsednici ove srpske institucije sa sedištem u Vukovaru.

 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.