06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu otvoren Dom za stare “Andrej”

3 min read

U Borovu je pre podne svečano otvoren novi dom za stare i nemoćne osobe. Novootvoreni dom “Andrej” koji se nalazi na Crepuljama, u ulici Božidara Maslarića 34, vlasništvo je porodice Despotović.

“Na ideju smo došli jer smo se ranije bavili udomiteljstvom i na taj način smo zavoleli stare ljude. S druge strane želeli smo našoj deci da osiguramo posao. Kapacitet Doma je 15 osoba, pružamo svu potrebnu negu 24 časa, a korisnike primamo i na bazi dnevnog boravka. Cena smeštaja u Domu je od 3 hiljade kuna za pokretne osobe, pa nadalje”, rekla je u razgovoru za Radio Borovo Sofija Despotović dodajući da za sada imaju dvoje korisnika i dvoje zaposlenih. Korisnici su zadovoljni smeštajem. Imamo sve što nam treba, kaže 77-godišnji Krsman Milenković, a to potvrđuje i 84-godišnja Stojanka Bosić koja vreme krati štrikanjem. Dom je svečano otvorila zastupnica u Evropskom parlamentu, SDP-ova Biljana Borzan koja je s vlasnicima doma u stranačkim i prijateljskim vezama.

 

 

“Drago mi je da sam danas ovde s meštanima Borova i vlasnicima Doma. Ovo je jedna lepa preduzetnička inicijativa. Mesta u domovima hronično fali, državni domovi nisu toliko skupi, ali se na smeštaj čeka i po nekoliko godina. Ovakve inicijative će pomoći da se stari ljudi smeste ako ne mogu živeti u svojim porodicama i na jedan lep način provedu svoju starost”, kazala je Borzan.

Svečanosti otvorenja Doma prisustvovao je i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović koji je istakao da su ovakvi domovi postali nužnost.

“Svesni smo situacije u kojoj mladi odlaze za poslom u strane zemlje, o starima nema ko da brine i onda ovakvi domovi postaju nužnost. Potreba za ovakvim domovima u Borovu postoji jer to određuje broj korisnika koji često čekaju na neko upražnjeno mesto u domu. S druge strane ova inicijativa spaja korisno s potrebnim jer ona znači i otvaranje novih radnih mesta. Opština Borovo podržava svakoga ko želi da investira svoj novac u Borovu. Ova inicijativa je dobra kako za vlasnike ovog doma i stare ljude koji će na ovaj način biti zbrinuti, tako i za Opštinu Borovo”, istakao je Baćanović.

 

 

 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.