05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Saopštenje Županijske organizacije Živog zida

2 min read

Živi zid obustavlja do daljeg sve aktivnosti oko Osnovne škole “Nikole Andrića” u Vukovaru, jer je župan Božo Galić obećao hitno rešavanje ovog problema, navodi se u saopštenju koje su potpisali većnik Živog zida u Skupštini Vukovarsko-sremske županije Damir Maduna i koordinator Živog zida Vukovarsko-sremske županije Pavao Josić.

Na jučerašnjoj sednici Županijske skupštine Vukovarsko-sremske županije u Vinkovcima predsednik Kluba većnika Živog zida Damir Maduna ponovno je inicirao aktuelnu temu katastrofalnog stanja u kojem se nalazi Osnovna škola “Nikole Andrića” u Vukovaru.

Na njegovo pitanje šta je do sada Županija kao osnivač preduzela i šta namerava učiniti u narednom periodu, kako bi se škola dovela u stanje pune funkcionalnosti, odgovorila je v.d. pročelnica Upravnog odeljenja za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Jadranka Karlić Mustapić.

Potvrdila je kako je Županija osigurala svu potrebnu projektnu i drugu dokumentaciju i da je to sve što se u ovom trenutku može učiniti po tom pitanju, jer se čeka donošenje zakonske regulative po kojoj bi finansijska sredstva osiguralo resorno ministarstvo.

– Nećemo čekati nikakve zakone, meni je dosta toga, imamo svu dokumentaciju, idemo osigurati finansijska sredstva preko fonda za obnovu i razvoj i obnoviti školu – izjavio je župan Božo Galić.

– S obzirom na ovu energičnu reakciju župana Galića nakon postavljenog pitanja iz Živog zida, nadamo se i očekujemo da će svoje obećanje ispuniti u interesu dece i zaposlenika Osnovne škole “Nikole Andrića”-  navode iz Županijske organizacije Živog zida. 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.