13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Besplatne edukacije za preduzetnike u Vukovaru

3 min read

 

U sklopu projekta “Grad – prijatelj ženskog preduzetništva” u Vukovaru iduće sedmice kreće ciklus od deset besplatnih edukacija za sve preduzetnike i one koji to žele postati. Edukacije su rezultat zajedničke saradnje Grada Vukovara i Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra i besplatne su za sve učesnike, najavila je na konferenciji za novinare u gradskoj upravi voditeljka Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra Sanela Dropulić.

– O preduzetništvu se ne uči na školama i fakultetima. Znanja kako biti kvalitetan preduzetnik i kako utržiti dobru ideju na tržištu mogu dati samo oni koji su to prošli. Stoga u saradnji s nekoliko gradova u Hrvatskoj, među kojima je od danas i Grad Vukovar, organizujemo besplatne edukacije za preduzetnice i preduzetnike, kao i sve one koji to žele biti. U nadi da će nam se svi oni koji sanjaju o svojoj firmi ili obrtu ili to već imaju pridružiti već 26. septembra u Vukovaru – kaže Dropulić.

Virtuelni ženski preduzetnički centar osnovan je 1. januara 2016.godine, kao centralna asocijacija koja okuplja preduzetnice i preduzetnike iz Hrvatske, ali i regiona, s ciljem razvoja preduzetništva. Danas imaju više od 2.300 članica i 79 članova.

– Naša najmlađa članica ima 16, a najstarija 86 godina. To je dokaz da dob ne određuje kada neko može krenuti u preduzetništvo. Međutim, postoji ono zlatno pravilo da biti preduzetnikom znači nekoliko godina živeti kako niko ne želi, da bi zatim živeli onako kako svi priželjkuju – ističe Sanela Dropulić.

Besplatne edukacije za vukovarske preduzetnike i one koji to žele postati biće organizovane u periodu od 26. septembra do 6. decembra, u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra BIC u Vukovarskoj privrednoj zoni.

– Prijaviti se mogu svi: zaposleni, nezaposleni, studenti i učenici završnih razreda, putem imejla info@poduzetnica.hr. Broj polaznika nije limitiran – rekla je pročelnica za privredu, poljoprivredu i međunarodnu saradnju Grada Vukovara Marijana Grubišić.

Na konferenciji za novinare govorili su i Mirjana Semenić Rutko, gradska većnica i projekt menadžerka Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra, zahvaljujući kojoj se besplatne edukacije za preduzetnike održavaju u Vukovaru, kao i Mirela Glavaš, preduzetnica iz Nove Gradiške i projekt menadžerka Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra te mladi preduzetnik Fran Poštenjak iz Jastrebarskog, koji je nakon edukacija koje je pohađao uspešno pokrenuo vlastiti biznis.

Više u emisiji “Ženski eter” koja je na našem programu u ponedeljak, 25. septembra od 14 časova i 10 minuta.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link