23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Udruženje žena Vukovar: Poziv za učešće na radionicama

2 min read

Udruženje žena Vukovar provodi trogodišnji program pod nazivom „Osnaživanjem do bolje integracije“, finansiran od strane Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.

Ovaj program je svojevrsni nastavak programa, „Podrška ženama u nepovoljnom društvenom položaju“ koji je vukovarsko Udruženje žena provelo u periodu od 2014. do 2017.godine.

Programom se deluje u cilju osnaživanja, poboljšanja kvaliteta života i sticanja novih, korisnih znanja i veština socijalno osetljivih grupa – nezaposlenih žena, žena korisnica socijalne pomoći,korisnica Sigurne kuće kao i osoba treće životne dobi.

U okviru projekta u četvrtak, 21. septembra u 11 časova, u prostorijama Udruženja žena Vukovar biće održana druga radionica na temu “Poboljšanje kvaliteta života, psihofizičkog zdravlja i prevladavanje stresa”. Predavanje će biti održano u saradnji sa fizio/terapeutkinjom Dejanom Macurom, koja će govoriti o značaju fizičke aktivnosti za psihofizičko zdravlje.

Od 2. do 13. oktobra Udruženje žena Vukovar organizuje i “Radionicu za povećanje informatičkih znanja i veština”.

Na ovim radionicama korisnice će usvojiti osnovna informatička znanja i veštine. Za deo polaznica biće osigurani putni troškovi, obaveštavaju iz Udruženja žena Vukovar, uz poziv zainteresovanim ženama da im se jave, putem imejla: udruga-zena-vukovar@vk.t-com.hr ili telefona 032/421-191.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.