15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Promocija mjuzikla “Paroščić putuje svetom”

2 min read

Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva 2017. čiji su partneri Hrvatsko društvo skladatelja i ZAMP u kategoriji “Mjuzikli” ove godine je prvu nagradu dodelio mjuziklu “Paroščić putuje svetom” , čija je kompozitorka i autorka teksta Draženka Šebek, ujedno i direktorica Osnovne škole Tenja koja posebnu pažnju posvećuje razvijanju kreativnosti i inovativnosti kod dece.

Paroščić je svako dete koje iskreno, otvorena srca kakva deca i jesu, mašta, sanjari o putovanjima i vrlo lako uz pesmu , ples i maštu , slobodno i bez sputavanja odluta u neki od svojih svetova. Na tom putovanju susreće svoje prijatelje u obliku Minke Gatalinke, dirigentice kreketavih žaba koja organizuje festival , a tu se pojavljuju i likovi Jazo bariton, Krtka Drmomrtka, Zriko Nemirko, Šiška Miška i Vule Bluzer te svi zajedno donose bitne zaključke šta je potrebno da bi kročili kroz život.

Dečji amaterski zbor ”Paroščići” do sada je izdao dva CD-a, “Šuma peva” i “Paroščić putuje svetom”. Čine ga učenice Osnovne škole Tenja od drugog do šestog razreda . Ni jedno od dece ne pohađa muzičku školu tako da za njih ovaj mjuzikl predstavlja čistu ljubav prema igri i stvaranju.

Udruženje “Gorski paroščić” u saradnji s Osnovnom školom Tenja organizuje promociju mjuzikla “Paroščić putuje svetom” koja će biti održana petak, 22.septembra, u Dečjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, s početkom u 19 časova.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.