04/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Letnji koncert u Bršadinu

2 min read

Sinoć je u Domu kulture u Bršadinu održan Letnji koncert i koncert tradicionalne muzike i pesma, u organizaciji Kulturno-umetničkog društva “Vaso Đurđević” iz Bršadina i Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Bršadin.

Pored domaćina i organizatora, KUD-a “Vaso Đurđević” iz Bršadina, u programu su učestvovala i kulturno-umetnička društva “Srem” iz Markušice i “Branislav Nušić” iz Borova, Vokalno instrumentalni Etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote i Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova.

– Dečji i Omladinski ansambl bršadinskog KUD-a premijerno je izveo dve nove koreografije, koje je postavio umetnički rukovodilac Zoran Abadžić, Igre iz Crne Trave i Igre iz Valjevske Kolubare – ističe Bojan Lazić, predsednik bršadinske “Prosvjete” i sekretar KUD-a “Vaso Đurđević”

Rad u Dečjem i Omladinskom ansamblu, dodaje Lazić, organizovan je sa 40 aktivnih članova, 25 u Dečjem i 15 u Omladinskom ansamblu.

– Bićemo domaćini Dramske večeri 22. oktobra, u okviru manifestacije “Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”. U drugoj polovini novembra imaćemo koncert povodom obeležavanja naše krsne slave Svetog Stefana Dečanskog. Do kraja godine predstoji nam učešće u još dva programa, u sklopu manifestacije “Đeram – Deca čuvari tradicije” u Srpskoj Crnji i Kupinovu – navodi Lazić.

Realizaciju sinoćnjeg programa finansijski su pomogli Savet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i Opština Trpinja.

Reportažni zapis iz Bršadina objavićemo u “Pozivnici” emisiji iz kulture Radio Borova, koja je na našem programu u četvrtak, 21. septembra od 12,10.

 

 

 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.