23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Položen kamen temeljac za izgradnju višestambene zgrade u Vukovaru

2 min read

Polaganjem kamena temeljca započeli su radovi na izgradnji višestambene zgrade u ulici Ive Tijardovića u Vukovaru. Reč je o zgradi koja se gradi u okviru Programa stambenog zbrinjavanja koji provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. 

“Ovo je prvi objekat koji niče iznova i koji nema veze sa ratnim razaranjima. Vlade RH ovim projektom koji je deo “Projekta Slavonija” šalje poruku demografske obnove ovog dela Hrvatske i ravnomernog razvoja cele zemlje. U roku od 400 dana će na ovom prostoru nići nova zgrada sa 21 stanom površine od 36 do 68 kvadratnih metara. U zgradu će biti zbrinuti korisnici stambenog zbrinjavanja. Ukupna vrednost investicije je 8,844 mil.kuna. Osim ove zgrade u budućnosti planiramo izgradnju još nekoliko zgrada.” , rekao je državni sekretar Središnjeg Državnog ureda za obnovu i
stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo izgradnjom ovog objekta kojim će se smanjiti lista prvenstva grada Vukovara, ali i dobrom dinamikom podele stambenih jedinica koja je udvostručena u odnosu na prethodnu godinu.

Početku radova prisustvovao je i zamenik vukovarsko-sremskog župana Damir Barna.

Mažar je dodao kako je u Vukovaru 2500 useljenih stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, te da su ove godine po prvi put vraćena 52 stana koja nisu bila useljena odnosno koja su bila prazna. Po njegovim rečima to je izuzetan napredak jer prazni stanovi predstavljaju najveći problem, a procenjuje se da ih je u Vukovaru oko 350.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.