18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vukovarski SDP: Grad da preuzme osnivačka prava i obnovi školu

2 min read

Vukovarski SDP je na današnjoj konferenciji za novinare najavio pokretanje peticije, kojom traže da Grad Vukovar od Vukovarsko-sremske županije preuzme osnivačka prava nad svim vukovarskim osnovnim školama i iznađe sredstva za obnovu Osnovne škole “Nikole Andrića”. Reč je o jedinoj neobnovljenoj školi u Vukovaru, koja je u derutnom stanju, a novca za obnovu nema.

“Nakon što sakupimo veći broj potpisa, njih ćemo, kao i zahtev za sazivanje tematske sednice Gradskog veća, predati predsedniku Gradskog veća, a na samoj sednici ćemo tražiti da se ista dokumentacija, uz odluku Gradskog veća, uputi Županijskoj skupštini i nadležnom Ministarstvu” navode u vukovarskom SDP-u.

Smatraju da Grad Vukovar može pronaći sredstva za obnovu škole.

“Ako su u budžetu imali 20 miliona kuna za izgradnju tržnice, preko 4 miliona se planira dati za izgradnju fontane u centru grada, izgradnju šetališta i slično, što je takođe potrebno, ali sigurno nije važnije od naše dece i njihove sigurnosti i budućnosti, smatramo da se moraju pronaći i sredstva za obnovu škole” ističu u toj stranci.

Vukovarski SDP pozvao je sve političke stranke u Gradu Vukovaru da im se pridruže.

“Ovo je u interesu naših sugrađana i sugrađanki. Isto tako pozivamo sve direktore osnovnih škola da nam se pridruže u akciji. Pozivamo i udruženja koje deluju na području grada Vukovara da nam se pridruže u prikupljanju potpisa. Posebno molimo naše sugrađane i sugrađanke da u što većem broju potpišu ovu peticiju jer je Vukovarsko-sremska županija imala dovoljno šansi da pokaže koliko joj je stalo do naše dece” izvestili su iz  Gradske organizacije SDP-a Vukovar.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.