18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Šta se kuva u bakinom loncu?

2 min read

Udruženje Centar za mlade Dalj provelo je projekat “Stari za mlade – Bakin lonac”.

Reč je o manjem projektu, u trajanju od tri meseca i finansiranom od strane Osječko-baranjske županije, u ukupnom iznosu od 2.500 kuna. Naslanja se na projekat “Mladi za stare” koji je ovo udruženje provelo prošle godine.

– Opšti cilj projekta je oživeti tradiciju našega kraja kroz prenošenje starih i zaboravljenih recepata karakterističnih za područje opštine Erdut – ističe voditeljka projekta Milica Sevkić.

U sklopu projekta organizovano je nekoliko aktivnosti. Pored prikupljanja starih i zaboravljenih tradicionalnih recepata i izrade brošura “Recepti daljske kuhinje” organizovano je i druženje starih i mladih stanovnika Dalja uz neizostavnu degustaciju starih jela, među kojima su “ćoravi” paprikaš, trgančići s krompirom, pogačice s čvarcima, salenjaci, lepirice, kolač s jabukama (kroz pola) i druga jela.

Kako je u razgovoru za Radio Borovo najavila Milica Sevkić, promocija brošure “Recepti daljske kuhinje” biće upričena na predstojećoj Gužvarijadi u Dalju.

S obzirom da i ove jeseni planiraju brojne aktivnosti, pozvala je zainteresovane osobe treće dobi, ali i mlade volontere da im se pridruže.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.