06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Možemo i mi

2 min read

 

Udruženje za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar učestvovalo je 10. septembra s članovima „Kluba rekreativaca s intelektualnim oštećenjem“, osnovanim programom „Možemo i mi“, na 1. Maratonu lađa za osobe s invaliditetom. Maraton su organizovali udruženje „Vinkovački lađari“ i Udruženje osoba s invaliditetom “Bubamara”  u sklopu popratnih priredbi 52. “Vinkovačkih jeseni”.

Na maratonu su učestvovali predstavnici “Bubamare”, Osnovne škole “Josipa Matoša” Vukovar, Osnovne škole “Antuna Gustava Matoša” Vinkovci, Doma “Sveta Ana” Vinkovci, Centra “Mala Terezija” Vinkovci, Centra “Ivan Štark” Osijek i UZOSIO „Golubica“ Vukovar.

Takmičenje revijalnog karaktera održano je na Bosutu. Uključivalo je vožnju plovilom prilagođenu osobama s invaliditetom, utrku čikljama i lađama osoba s invaliditetom uz pratnju „Vinkovačkih lađara“ i pripadnika HGSS-a, a učesnici su prisustvovali i defileu Dečjih Vinkovačkih jeseni.

Članovi „Kluba rekreativaca s intelektualnim ošetećenjem“ zajedno sa voditeljima postigli su zapažene rezultate, s obzirom da su prvi put učestvovali na ovakvom takmičenju.

“Lepo su se zabavili i vratili kući s medaljama oko vrata”, navode iz UZOSIO “Golubica” Vukovar. 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.