25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Najbolji fiš skuvao Slavujko Jerković iz Trpinje

3 min read

Na juče održanoj 22. Međunarodnoj Fišijadi u Borovu, u organizaciji Fudbalskog kluba Sloga, takmičilo se 38 ekipa.

“Fudbalski klub “Sloga” je po treći put organizator borovske Fišijade. Poslužilo nas je lepo vreme i imamo velik broj učesnika i gostiju. Tokom proteklih godina imali smo prilike da se uverimo da se u Borovu kuva dobar fiš”, rekao je Miloš Erić, predsednik FK “Sloga”.

Žiri koji je odlučivao o najboljima činili su Milan Čupić, Branislav Vukotić i Lazar Radigović-predsednik žirija. Najbolji fiš po mišljenju žirija skuvao je Slavujko Jerković iz Trpinje.

“Dugo se takmičim u kuvanju i uvek sam među prvih pet najboljih. Za dobar fiš su važni voda, dobra riba i dobra paprika. Na takmičenju u restoranu Mornar osvojio sam svih pet medalja za prvo mesto, a na borovskoj Fišijadi sam jednom osvojio drugo mesto i sada,  evo,  prvo mesto. Do sada imam preko 30 medalja osvojenih u kuvanju”, rekao je Jerković.

Drugo mesto osvojila je ekipa “Menjačnica plus” iz Vukovara sa kuvarom Sinišom Nedeljkovićem, a treće mesto ekipa “As hibridi” iz Borova za koju je kuvao Rašo Bojanić iz Bjelog Brda.

Predsednik žirija rekao je da su za dobar fiš potrebna dobra i friška paprika , kvalitetna riba i dobra drva. “Raskuvana riba, secovana čorba, previše slan i previše gust fiš…to nije za ocenjivanje. U startu smo eliminisali 20-ak tanjira i onda smo išli na uži krug od pet najboljih. Nekada znamo i po deset puta da probavamo i vraćamo se dok ne odlučimo o najboljima. Presudili su boja, gustina, celovitost ribe i naravno ukus”, rekao je Radigović.

I ovogodišnja Fišijada održala se u okviru opštinske manifestacije “Dani Borova 2017.”, pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Borovo.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link