13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Počinje Wine & Bike Tour Erdut

2 min read

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u danas i sutra, a posetioce već tradicionalno očekuje bogat mozaik sastavljen od dramskog i muzičkog programa, biciklističko – vinske utrke i Dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Manifestaciju će večeras u 19 časova otvoriti predstava “Ko radi štrajka od gladi” Damira Mihanovića u Društvenom domu u Erdutu. Ulaz je slobodan.

U Erdutu se tokom današnjeg poslepodneva održava i jednodnevni seminar pod nazivom “Za razvoj ruralnih krajeva – obrazovanje za turizam na seljačkim gazdinstvima i ruralni turizam”, u ruralnoj kući za odmor “ERKHEIM”.

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja je sutra, 9. septembra od 10 do 18 časova. Svoja vrata otvoriće vinarije Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi d.d., Janečić, Iuris, Siber i drugi vinari. Sutra u 10 časova počinje zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što pre sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj – ove godine vinariju Erdutskih vinograda d.d. Vozi se ruta Aljmaš-Erdut, a učesnici utrke će uz pomoć karte tražiti skriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

Sutra od 18 časova u Društvenom domu u Erdutu biće održana predstava “Oćeš nećeš, doktor” Kerekeš Teatra, za koju je takođe ulaz slobodan.

Kruna ovogodišnje manifestacije biće koncert pod zvezdanim nebom vrhunskog makedonskog muzičara Vlatka Stefanovskog, koji će se održati sutra, 9. septembra od 20 časova, u vinogradu Erdutske vinarije. 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link