22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Prvi dan nove školske godine za 272 borovska osnovca

2 min read

Nakon dugih letnjih praznika danas je započela nova školska godina. U klupe Osnovne škole Borovo selo je 272 učenika od kojih je 38 prvačića. Direktor škole Tihomir Jakovljević zadovoljan je brojem upisanih učenika koji je na nivou prethodne školske godine.

“Sve je spremno za početak školske godine. Danas su stigle i knjige a,  roditelji će u toku dana dobiti uplatnice te će nakon uplate moći i da ih preuzmu” rekao je direktor Jakovljević.

Direktor je rekao da za sada pismene potvrde o finansiranju prevoza učenika nema ali smatra da će kao i prethodnih godina biti finansiran uz podršku Opštine Borovo koja je bila sufinansijer. Opština Borovo takođe sufinansira i nabavku udžbenika za prvi razred sa iznosom od 500 kuna.

Osnovna škola Borovo se i ove godine prijavila za projekat Školska šema koji uključuje basplatne obroke voća, povrća i mleka a koji finansiran iz evropskih fondova.

“Svim učenicima i roditeljima u ime kolektiva Osnovne škole Borovo želim srećnu i uspešnu nastavnu i školsku godinu, pre svega uspeha u ponašanju a,  zatim i u učenju. Mi smo ovde da sarađujemo na dobrobit dece i želeo bih da ta saradnja bude na nivou prethodnih godina, a to je –  izvanredna ” dodao je Jakovljević.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.